måndag 28 maj 2007

Sidas Caritas-rapport har inte tagit hänsyn till aktuell information från fältarbetaren

 DN uppmärksammar i sin nätupplaga pressmeddelandet från SIDA angående Caritas Sverige. Biståndsinsatser som Sida nu kräver tilbaka flera hundra tusen kronor av Caritas för är bl.a. Irak-projektet med det omnämnda vattenreningsverket vars installation blev försenad på grund av säkerhetsläget men som nu är installerat och blivit ett projekt som lyckats över alla förväntningar. Kan det vara så att SIDAS RAPPORT INTE TAGIT HÄNSYN TILL DESSA FAKTA, utan att den nu aktuella rapporten bygger på underlag som Caritas Sverige gav till Sida efter det att man avbrutit kontakten med den f.d. fältarbetaren för flera år sedan? Den f.d. fältarbetaren intervjuas av DN, han säger att insatserna i Irak varit mycket lyckade och menar att Caritas inte alls borde betala tillbaka pengar för Irak-projekten eftersom de fungerade bra.

På frågan från DN´s reporter om Sida inte kunde ha talat med den misstänkte fältarbetaren under utredningen svarar Magnus Lindell, avdelningschef på Sida:

"Sida tar inte på sig att utreda skuldförhållanden. Vi konstaterar bara att statliga pengar inte har använts på ett korrekt sätt. Vi har samarbete med Caritas, inte en före detta medarbetare där".

Inga kommentarer: