måndag 11 september 2006

Caritas: Brist på tydlig ledning och dålig psykosocial arbetsmiljö roten till problemen?

 Det finns mycket att diskutera som ligger utanför förundersökningen. Man verkar använda sekretessen kring förundersökningen som ett svepskäl för att slippa prata. Det finns ett sätt att förhålla sig till information som man ibland möter i Katolska kyrkan som liknar underrättelseorganisationens. Man får veta saker i förtroende om man behöver det, och den som får reda på något känner sig betydelsefull och ifrågasätter inte hemlighetsmakeriet. Jag tror det är livsviktigt att bryta  denna tystnadens och dimridåernas kultur och tala klarspråk. Det verkar många andra tycka också med tanke på de många positiva reaktioner jag fått på mina bloggar om Caritas-affären.

Jag har haft många samtal sista veckorna, och min övertygelse växer att Caritas inte lyckats lösa den kris som släpat med sedan flera år där det funnits stora psykosociala arbetsmiljöproblem och brist på tydlig ledning. Nu står man på nytt utan fast anställd generalsekreterare och skall enl. biskop William inte påbörja rekrytering av ny sådan innan polisutredningen är klar vilket kan ta åratal.

Turerna kring förundersökningen är också mycket märkliga där denna nu ligger på is i avvaktan på Caritas och Sidas egna utredningar. Trots att den f.d. Caritasanställde nu lagt fram mycket detaljerade argument som verkar räta ut många frågetecken och att den förre biståndschefen som granskade Irak-projekten och slutrapporten som den f.d. Caritasanställde skickade till Stockholm 2003 vidhåller att han inte har några anmärkningar på denna, så har ingen av dessa personer kontaktats i samband med utredningarna.

En utomstående betraktare frågar sig om inte de märkliga turerna med förundersökningen hänger samman med lednings- och arbetsmiljöproblemen på Caritaskontoret. Caritas problem behöver en lösning nu med framförallt en fast ledning och en generalsekreterare som kan leda och strukturera förändringsarbetet, återställa en god arbetetsmiljö och återställa förtroendet för organisationen. En organisation måste kunna klara av att ha en förundersökning löpande och samtidigt kunna fungera i vardagen och ta sig an de problem som måste lösas.

Inga kommentarer: