fredag 24 oktober 2008

Äktenskapsfrågan en ödesfråga för Sverige

 Nyligen kom min väns sjuåring hem och berättade för pappa att kamraterna talade om att nu kan män gifta sig med män. REDAN DE SMÅ BARNEN UPPFATTAR DE NYA SIGNALER SOM QUEER-PROPAGANDAN SKICKAR UT I SAMHÄLLET. På internet kunde man nyligen se en film från en delstat i USA som redan infört könsneutrala äktenskap hur redan barnen i åldern 5-6 år på en förskola får undervisning om skolans och samhällets nya normativa syn på homosexualitet, och hur föräldrar från kristna hem som omfattar en traditionell syn på äktenskapet protesterar, men förgäves eftersom den nya normen är legalt fastställd. JAG TROR INTE GEMENE MAN HAR KLART FÖR SIG VILKEN REVOLUTIONERANDE OMSTÄLLNING I VÅR VARDAG SOM ETT GENOMSLAG FÖR QUEER-IDEOLOGIN INNEBÄR. Om förslaget om könsneutral äktenskapslag nu går igenom, så kommer queer att bli normerande på ett annat sätt än idag, och DE STORA GRUPPER I SAMHÄLLET SOM INTE UPPFATTAR ATT DETTA ÄR I ENLIGHET MED DERAS GRUNDLÄGGANDE LIVSSYN FÅR FINNA SIG I ATT VARA MARGINALISERADE.

FÖR BARNEN UNDER DE KRITISKA ÅR DÅ DERAS IDENTITET SOM PERSONER OCH MAN OCH KVINNA GRUNDLÄGGS TROR JAG ATT NYORDNINGEN KOMMER ATT VARA ENORMT FÖRVILLANDE. Det finns många människor idag som till följd av olika trauman, sexuella övergrepp, är skadade och osäkra i sin sexuella identitet. För dessa kommer det definitivt inte att bli lättare.

En del politiker och politiska partier tycks ju mycket militant driva frågan att lagförslaget om könsneutrala äktenskap skall genomföras med stor hast, och MAN ÄR INTE ENS BEREDD ATT LÄMNA BEGREPPET ÄKTENSKAP ORÖRT. Begreppet äktenskap som hittills i praktiskt taget alla världens kulturer stått för den unika relationen mellan man och kvinna som ensam kan ge upphov till ett nytt människoliv och som vi alla är beroende av för vår existens och som brukar omgärdas med ett ett särskilt juridiskt erkännande vill man nu förändra. Och det är klart - VILL MAN INFÖRA EN NY NORMERANDE SYN OCH TVINGA ALLA MÄNNISKOR IN I DEN, SÅ ÄR DET EN LISTIG STRATEGI ATT HA MAKTEN ATT DEFINIERA ORDEN. I en av 1900-talets stora framtidsromaner - Georege Orwells 1984 - skildras metodiken: Makthavarna införde något som hette NYSPRÅK, ett språk som utvecklades med syfte att begränsa individens tankeutrymme. Enligt nyspråket så var det härskande partiets slagord: KRIG ÄR FRED, FRIHET ÄR SLAVERI, OKUNNIGHET ÄR STYRKA.

Vi måste komma ihåg två saker:

1) QUEER ÄR ENDAST EN TEORI OCH EN MODESTRÖMNING I TIDEN, INGEN VEDERTAGEN SANNING SOM SAMHÄLLET SKALL OMDANA SIN LAGSTIFTNING EFTER. Enligt Queer-teorin är könen endast sociala konstruktioner, inget som existerar i verkligheten. Vissa grupper, både inom gay-rörelsen, och kulturradikala ateistiska grupper utanför gay-rörelsen har väldigt starkt drivit frågan att detta bör bli normgivande ideologi i samhället. Teorier kan man förfäkta, men för de flesta människor är man och kvinna något reellt existernade, och  den legalt reglerade samlevnaden mellan man och kvinna vars övergripande mål är att skapa trygghet för det uppväxande släktet är något som de flesta inser är centralt för den mänskliga civilisationen. Detta torde vara en syn som också omfattas av en stor del av de homosexuella.

Politikerna äger inte ensamma begreppet äktenskap. FÖR TROSSAMFUNDEN KOMMER ÄKTENSKAPET ALLTID ATT BETECKNA ETT FÖRBUND MELLAN MAN OCH KVINNA som enligt kristen tro ingår i skapelseordningen. Sveriges kristna råd har därför samfällt begärt att om äktenskapslagen skulle bli könsneutral, så måste lagen skrivas på så sätt att begreppet äktenskap exkluderas. Detta vill nu flera partier ignorera, och köra över de kristna, de judiskt troende och muslimerna genom att inte ens gå med på att lämna begreppet äktenskap orört.

2) TVÄRTEMOT VAD SOM FRAMFÖRES SOM HUVUDARGUMENT FÖR KÖNSNEUTRAL ÄKTENSKAPSLAG, SÅ ÄR DETTA INGEN DISKRIMINERINGSFRÅGA. Äktenskapets natur att utgöra en normativ grund för föräldraskap och föräldraansvar är något alla människor är beroende av, oberoende av vilken sexuell läggning. Även homosexuella personer har blivit till genom en mamma och en pappa. Att par av samma kön inte kan ingå äktenskap, eftersom ett sådant parförhållande inte innehåller den komplementaritet och förmåga att frambringa en ny generation människor som konstituerar äktenskapet, strider inte mot den grundläggande rättsprincipen att lika skall behandlas lika. DE HOMOSEXUELLA I VÅRT LAND KAN IDAG INTE SÄGAS VARA UTSATTA FÖR DISKRIMINERING I RÄTTSLIG MENING. Homosexuellas samlevnad har redan getts ett brett erkännande i lagen genom möjligheten att ingå registrerat partnerskap, könsneutral sambolag och rätten till adoption.

Jag tycker politikerna är föblindade i denna fråga. Det har blivit nästan som en mass-psykos. Det känns absurt att vissa politiker nu vill hasta på och genomtrumfa denna förändring utan att någon grundläggande konsekvensbeskrivning gjorts, och att man TILL OCH MED TYCKS VARA BEREDDA ATT SPRÄCKA REGERINGSKOALITIONEN genom att köra över kristdemokraterna för att få lagförslaget genomtrumfat. SNÄLLA POLITIKER, BESINNA ER! Detta lagförslag springer inte ifrån er, en så genomgripande förändring måste föregås av en GRUNDLIG KONSEKVENSBESKRIVNING och utredning framförallt med sikte på den svagare gruppen, barnen. DET FINNS INGET AKUT BEHOV SOM MOTIVERAR DENNA BRÅDSKA. Det finns många andra frågor av akut natur i dessa tider med oro i världsekonomin som ni verkligen behöver ägna er åt nu.

Inga kommentarer: